ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки бутчета с топено сирене и гъби

Пълнени пилешки бутчета с топено сирене и гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k313k
Пълнени пилешки бутчета с топено сирене и гъби
20/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"За още по-страхотна комбинация поднесете пълнените бутчета с картофки"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 пилешки бутчета
  • гъби - 3 броя
  • праз - 1/2 стрък скълцан
  • топено сирене - 2 - 3 триъгълничета
  • картофи - 4 броя за гарнитура
  • моркови - 1 - 2 броя за гарнитурата
  • горчица - 2 с.л
  • доматено пюре - 2 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • бира - 150 мл
  • олио - 40 - 50 мл
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно горчицата, доматеното пюре и 150 мл бира заедно със сол, черен пипер, чубрица на вкус. Накиснете в тази марината пилешките бутчета за 1-2 часа.

Загрейте мазнината и запържете леко накълцания праз и ситно нарязаните гъбки. Овкусете ги с подправки и снемете от котлона.

Направете страничен прорез по кожата на бутчетата и напълнете плънката под кожата, като добавяте и парченца топено сирене.

Притиснете или забучете клечки за зъби и подреждайте бутчетата върху нарязаните и овкусени картофи и моркови в тавата.

Отгоре ги залейте с останалата марината, бирата и сложете фолио. Пъхенте да се пече в умерено загряна фурна за около 1 час.

Поднесете пълнените пилешки бутчета с топено сирене и гъби с гарнитура от картофи.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: