Пълнени пилешки бутчета с топено сирене и гъби

20/06/2012
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 529
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно горчицата, доматеното пюре и 150 мл бира заедно със сол, черен пипер, чубрица на вкус. Накиснете в тази марината пилешките бутчета за 1-2 часа.

Загрейте мазнината и запържете леко накълцания праз и ситно нарязаните гъбки. Овкусете ги с подправки и снемете от котлона.

Направете страничен прорез по кожата на бутчетата и напълнете плънката под кожата, като добавяте и парченца топено сирене.

Притиснете или забучете клечки за зъби и подреждайте бутчетата върху нарязаните и овкусени картофи и моркови в тавата.

Отгоре ги залейте с останалата марината, бирата и сложете фолио. Пъхенте да се пече в умерено загряна фурна за около 1 час.

Поднесете пълнените пилешки бутчета с топено сирене и гъби с гарнитура от картофи.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар