Икономична орехова торта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k11k
Икономична орехова торта
24/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6
"Изненадващо вкусна и ароматна торта, приготвена с толкова малко продукти"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • брашно - 100 гр.
  • захар - 200 гр.
  • орехи - 200 гр. ядки
  • сладкарски крем - по избор
  • СИРОП
  • захар - 100 г
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се смлените орехови ядки и пресятото брашно. Сместа се разбърква леко с дървена лъжица и се пече във форма, намазана с масло и поръсена с брашно.

Времето за изпичане и около 25-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

След като изстине, се реже на две половинки. Приготвя се захарният сироп, като се кипва захарта с водата, напоява се и се маже отвътре и отвън с крем по желание.

Отгоре може да се залее с шоколад или друга глазура.

Рейтинг

4.6
512
44
32
20
10
Дай твоята оценка: