Паста с шунка и горгонзола

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
308
288
02/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода на котлона да заври. Нарежете шунката на кубчета. Сипете нарязаните гъби в дълбока тенджера заедно със сметаната, малко черен пипер и индийското орехче.

След като сместа заври, намалете огъня и варете, докато сметаната започне да се сгъстява, като разбърквате често. Сварете макароните според указанията на опаковката.

През това време натрошете сиренето и нарежете магданоза. Свалете от котлона сгъстената сметана, добавете към нея сиренето и разбъркайте, за да се стопи.

Прибавете шунката към соса и загрейте, но на тих огън.

Добавете магданоза, разбъркайте и залейте макароните със сос.

Паста с шунка и горгонзола - вкусни макарони по италианска рецепта!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар