Кюфтета от леща и нахут

Кристина
Кристина
Новак
24/06/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 879
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете добре нахута и лещата от водата от консервата. Ако имате по-чувствителен стомах, обелете нахута. След това пасирайте и нахута, и лещата до получаване на кайма.

Към нея добавете яйцата, брашното и смления лук. Овкусете с подправки разбъркайте добре. Оформете кюфтета с помощта на лъжица.

Наредете ги върху хартия за печене в загрята на 190 градуса фурна. Печете около 20 минути при горен и долен реотан, като поставите тавата в средата на фурната.

Когато кюфтенцата станат златисти, отстранете ги и ги оставете добре да се охладят. След това ще се отлепят много лесно от хартията.

Поднесете с подходяща гарнитура!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар