Кюфтета от леща и нахут

Veliko MitevVeliko Mitev
Новак
1
24/06/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 223
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете добре нахута и лещата от водата от консервата. Ако имате по-чувствителен стомах, обелете нахута. След това пасирайте и нахута, и лещата до получаване на кайма.

Към нея добавете яйцата, брашното и смления лук. Овкусете с подправки разбъркайте добре. Оформете кюфтета с помощта на лъжица.

Наредете ги върху хартия за печене в загрята на 190 градуса фурна. Печете около 20 минути при горен и долен реотан, като поставите тавата в средата на фурната.

Когато кюфтенцата станат златисти, отстранете ги и ги оставете добре да се охладят. След това ще се отлепят много лесно от хартията.

Поднесете с подходяща гарнитура!

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар