Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф със скариди

Пилаф със скариди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пилаф със скариди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Омаен ориенталски аромат и приказен вкус"

Необходими продукти

  • скариди - 500 г тигрови (белени)
  • бульон - 700 мл рибен
  • дългозърнест ориз - 225 г
  • шафран - 1 щипка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • масло - 25 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • люти чушки - 2 бр. сушени
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1 малка глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете рибния бульон да заври, обелете лука и го нарежете на шайби. Загрейте маслото и зехтина в тенджера и добавете лука. Накълцайте чесъна, стрийте сухите чушки и запържете всичко за няколко минутки.

Прибавете ориза и разбъркайте добре. Сипете бульона и шафрана към горната смес, оставете всичко да заври и прибавете скаридите и дафиновите листа. Овкусете със сол.

Похлупете и гответе на тих огън 10-тина минути. Отстранете от котлона и оставете така за 4 минути, без да махате капака.

Измийте, подсушете и нарежете магданоза. Прехвърлете пилафа в чиния за сервиране, овкусете с пипер и сол и украсете с нарязани зелени подправки.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: