Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фетучини с пушена сьомга

Фетучини с пушена сьомга

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Фетучини с пушена сьомга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Нежно и изискано - стилно предложение за специалните моменти"

Необходими продукти

  • фетучини - 280 г
  • сьомга - 350 г пушена
  • бяло вино - 6 с.л.
  • копър - 4 големи стръка
  • лук - 1 малка глава
  • каперси - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в голяма тенджера вода и сложете на котлона да заври. Обелете и нарежете лука. Сипете виното в тиган и щом заври варете 1-2 минути или докато течността намалее наполовина.

Добавете лука и пържете до омекването му, след това намалете котлона на много ниска температура.

Прибавете спагетите и посолете. Варете според указанията на опаковката. Междувременно нарежете сьомгата и я добавете към лука и виното. Леко загрейте.

Нарежете копъра и каперсите, прибавете и тях. Отцедете сварените спагети и ги прехвърлете в дълбок съд за сервиране.

Поръсете сместа с рибата с черен пипер и я сипете върху пастата. Разбъркайте и поднесете веднага.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: