Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с пушено сирене

Качамак с пушено сирене

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Качамак с пушено сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Всички полудяха по този ароматен качамак - опитайте и ни кажете защо"

Необходими продукти

  • качамак - 200 г полуготов
  • маслини - 10 бр. без костилки
  • сирене - 200 г пушено
  • салвия - 1 малка връзка (може да се замени с магданоз, риган или босилек)
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете качамака в тенджера с около 850 мл вода. Сложете на силен огън на котлона и след като заври, намалете котлона и оставете така 10-тина минути, като междувременно често разбърквате с дървена лъжица, защото сместа трябва да бъде гладка.

През това време измийте и подсушете салвията (или свежата подправка, която сте избрали) и нарежете на ситно листенцата. Настържете пушеното сирене и счукайте зърната пипер.

Маслините накълцайте. Щом качамакът се сгъсти и започне да се втърдява, добавете нарязаната зелена подправка, сиренето, пипера и маслините.

Бъркайте енергично, за да се смесят всички компоненти и качамакът започне да се отделя от стените на тенджерата. Сервирайте веднага или оставете да изстине.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: