Начин на приготвяне
Сипете качамака в тенджера с около 850 мл вода. Сложете на силен огън на котлона и след като заври, намалете котлона и оставете така 10-тина минути, като междувременно често разбърквате с дървена лъжица, защото сместа трябва да бъде гладка.
През това време измийте и подсушете салвията (или свежата подправка, която сте избрали) и нарежете на ситно листенцата. Настържете пушеното сирене и счукайте зърната пипер.
Маслините накълцайте. Щом качамакът се сгъсти и започне да се втърдява, добавете нарязаната зелена подправка, сиренето, пипера и маслините.
Бъркайте енергично, за да се смесят всички компоненти и качамакът започне да се отделя от стените на тенджерата. Сервирайте веднага или оставете да изстине.