Домашен шоколад без захар и мляко

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
734
10
1k
14/06/2012
"Не знаете какво е наистина вкусен шоколад, докато не опитате този "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 841
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • какао - 500 г натурално
  • кашу - 200 г
  • кокосово мляко - 300 мл
  • какаово масло - 40 - 50 г
  • кардамом - 7 зрънца, счукани добре
  • мед - 1 буркан
  • вода - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте кашуто с малко вода, колкото да покрие и пасирайте много добре ядките.

Разтопете маслото и към него добавете кокосовото мляко, какаовото масло, кардамома и меда.

След тях сипете меда и бъркайте първоначално на ниска степен на котлона и постепенно увеличавайте до висока.

Бъркането отнема около 50 минути. Трябва да се получи пухкав, но не течен шоколад (около 2 л).

Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
32.50 лв.
Виж ››

С елегантен дизайн и голяма мощност - пасатор, с чиято помощ приготвянето на пюрета и крем супи ще се превърне в приятно занимание :)

Рейтинг

5 7
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Сладка
Сладка
05.06.2015 18:19
Направих го, но сложих само 300гр. какао и въпреки това стана с вкус на натурален шоколад и доста тъмно, направо черно. В обяснението на рецептата пише:"Разтопете маслото и към него добавете кокосовото мляко, какаовото масло, кардамома и меда. "
Въпроса ми е кое масло се има предвид? И дали няма и други съставки, пропуснати по случайност?
0
0
Druga
Druga
01.11.2013 12:03
Напротив почти във всички здравословни магазини се продават какаови зърна...
2
0
Katy
Katy
31.10.2013 14:28
Е как на зърна,от къде ви хрумват тия въпроси?То дори не се и продава такова.Иначе рецептата е хубава ,но бих я пробвала със захар,защото меда не ми се връзва много с вкуса на шоколада.
0
2