Начин на приготвяне
Сложете предварително гриса в леко топличкото прясно мляко да набухне.
Разбийте яйцата със захарта много добре и ги добавете в голяма купа, където сте сложили изварата, заквасената сметана, ванилията, щипка сол.
Накрая разбийте с набъбналия грис и по желание стафиди. Цялото разбиване на сместа става продължително, докато всички гранулки се разбият. Сипете сместа в намаслена форма за печене и загладете.
Отгоре намажете с разбито яйце с малко сметана. Пудингът от извара се пече на 180 градуса за около 50-60 минути.
Оставете го да се охлади на стайна темепратура, а след това в хладилника. Поднесете изварения пудинг, нарязан на парчета с гарнитура от разбита сметана, карамелизирани плодове или любимото ви сладко.
Коментари