Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пелмени»Картофени галушки

Картофени галушки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Картофени галушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение от кухнята на Готвач.бг - хапвайте, споделяйте и подарявайте усмивки"

Необходими продукти

  • картофи - 5 бр. средно големи
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сирене - 2 с.л. настъргано
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, без да ги белите. След като се поохладят ги обелете и пасирайте. Добавете яйцата, брашното, 1 с.л. масло и част от настърганото сирене. Овкусете с черен пипер и сол и разбъркайте много добре.

Разделете и оформете топчета. Налейте в съд за готвене на пара 1 ч.ч. вода, намажете кошницата с олио и подредете галушките. Варете 15-20 минути.

Готовите галушки прехвърлете в дълбока тенджера, посипете с останалото сирене и напръскайте с останалото разтопено масло. Поставете за няколко минути в загрята фурна, за да се разтопи сиренето.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: