Картофена салата с брюкселско зеле

ИларияИларияНовак1171205
05/06/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 435
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • маслини - 20 броя, големи, нарязани
  • брюкселско зелен - 5 - 6 зелки
  • праз - 1 стрък
  • зехтин
  • оцет - на вкус
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените картофи да се сварят, след което ги обелете и ги нарежете. Оставете добре да изстинат и почистете маслините, като отделите костилките и ги нарежете на филийки.

Загрейте няколко лъжици зехтин и запържете леко накълцания лук. След това го сипете към нарязаните картофи, заедно с маслините.

Почистеното брюкселско зеле бланширайте за 1 минути в кипяща вода, изплакнете под студена и разделете на отделни листчета. Добавете и тях към с тенджерката с останалите продукти.

Овкусете картофената салата с брюкселско зеле със сол, черен пипер и обилно със зехтин и оцет.

Рейтинг

5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар