Шкембе яхния с тиква

06/10/2011
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 445
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се почиства и измива много добре. Сварява се с малко сол до пълно омекване, отцежда се и се нарязва на парченца.

Парчетата почистена тиква се сваряват, след което се пюрират заедно със сол на вкус и захар.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва.

Прибавя се брашното, а по-късно и доматеното пюре. Прибавя се червеният пипер и се залива с бульона, в който е варено шкембето.

Всичко се разбърква с тиквеното пюре и щом заври се пускат и парчетата шкембе. Всичко се овкусява със сол, черен пипер и се доварява за 10-тина минути. Поднася се поръсена с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар