Паниран лапад

IlariaIlaria
Новак
584
349
33
726
Паниран лапад
01/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
"Перфектното бирено мезе е открито, дегустирано и изядено, а за вас остана да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете листата лапад от дръжките и твърди части, като запазите цялостта на листата. Хубаво измийте и подсушете лапада, като леко го посолите.

Пригответе панировката като разбиете жълтъците с брашното, млякото, солта и белтъците, предварително разбити на твърд сняг.

Вземайте по 2 листа лапад, налагайте ги едно върху друго и по желание ги навийте или прегънете.

Овалвайте ги в панировката и ги пускайте да се пържат в сгорещена мазнина. Отцеждайте панирания лапад върху кухненска хартия. Поднесете с млечен сос и като предястие, поръсете с малко скълцан магданоз и черен пипер.

Рейтинг

5 4
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: