Паниран лапад

IlariaIlaria
Новак
59762531
Паниран лапад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Перфектното бирено мезе е открито, дегустирано и изядено, а за вас остана да си запишете рецептата"

Необходими продукти

  • лапад - на око
  • яйца - 2 броя
  • брашно - за гъста каша
  • прясно мляко
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - прясно скълцан, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете листата лапад от дръжките и твърди части, като запазите цялостта на листата. Хубаво измийте и подсушете лапада, като леко го посолите.

Пригответе панировката като разбиете жълтъците с брашното, млякото, солта и белтъците, предварително разбити на твърд сняг.

Вземайте по 2 листа лапад, налагайте ги едно върху друго и по желание ги навийте или прегънете.

Овалвайте ги в панировката и ги пускайте да се пържат в сгорещена мазнина. Отцеждайте панирания лапад върху кухненска хартия. Поднесете с млечен сос и като предястие, поръсете с малко скълцан магданоз и черен пипер.

Рейтинг

4
54
42
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Павлинка Георгиева
Павлинка Георгиева
Рецептата я ползвам от 15 години и я използвам не само за мезе,но и като гарнитура.Разликата е в това,че вместо лапад използвам коприва и ми се струва,че е по-вкусно.
21.06.2013 19:07