Парфе с желатин

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
29543961k
Парфе с желатин
30/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3-4 бр.
"Тайната на перфектното парфе ще си остане тайна, защото го изяждаме прекалено бързо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в 150 мл от сока на компота. В отделен съд разбийте киселото мляко, захарта, пасираните кайсиите и сметаната.

Разтопете накиснатият желатин на водна баня без да завира - до втечняването му.

На тънка струйка излейте желатина при сместа и разбъркайте добре.

Плодовете за украсата подредете на дъното на форма за кекс или тавичка. Отгоре излейте сместа и сложете парфето в желатин за 4 часа в хладилник преди да поднесете.

Готовото парфе се потапя за кратко в съд с топла вода и веднага обръщаме внимателно върху поднос.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: