Парфе с желатин

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
291
390
6
770
Парфе с желатин
30/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4 бр.
"Тайната на перфектното парфе ще си остане тайна, защото го изяждаме прекалено бързо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в 150 мл от сока на компота. В отделен съд разбийте киселото мляко, захарта, пасираните кайсиите и сметаната.

Разтопете накиснатият желатин на водна баня без да завира - до втечняването му.

На тънка струйка излейте желатина при сместа и разбъркайте добре.

Плодовете за украсата подредете на дъното на форма за кекс или тавичка. Отгоре излейте сместа и сложете парфето в желатин за 4 часа в хладилник преди да поднесете.

Готовото парфе се потапя за кратко в съд с топла вода и веднага обръщаме внимателно върху поднос.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: