Заек с лукчета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
412
301
22/10/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 633
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на порции, изпържваме в мазнината и изваждаме. В същата мазнина добавяме брашното и чесъна и запържваме. Добавяме доматеното пюре и щом то стане на зърна слагаме червения пипер.

Отново в тази запръжка връщаме месото, като слагаме дафиновите листа и черния пипер. Пускаме вътре и лукчетата, които предварително сме сварили отделно в две води, за да отстраним тежката миризма. По този начин лукчетата стават сладникави.

Ястието заливаме с вода и варим на бавен огън. Подсоляваме.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар