ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Мариновани кюфтенца

Мариновани кюфтенца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
Мариновани кюфтенца
16/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
"Кой каза вълшебната дума кюфтенца? Винаги сме на линия за кюфтенца"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 160 гр.
  • хляб - 30 гр.
  • прясно мляко - 20 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 8 гр.
  • лук - 20 гр.
  • моркови - 10 гр.
  • керевиз - 10 гр.
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет - 3 р.
  • доматено пюре - 5 гр.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1бр.
  • магданоз
  • масло - 20 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила. Може да се използва и готова кайма. Смесва се с накиснатият и отцеден в млякото хляб, лукът, солта, черният пипер, яйцето и магданозът. Омесва се добре.

От сместа се оформят кюфтета, които се панират в брашното и се изпържват.

Отделно се запържват лукът, керевизът, чесънът и доматеното пюре. Запръжката се разрежда с бульон. Прибавят се дафинов лист и черен пипер.

След като поври сосът се пасира и се подправя с лимон и счукан чесън, пускат се кюфтетата и ястието се запича на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: