Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки бутчета с ябълки и стафиди

Пълнени пилешки бутчета с ябълки и стафиди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пълнени пилешки бутчета с ябълки и стафиди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Уникална комбинация от вкусове - истински празник за любителите на сочното месце"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр. обезкостени (горни)
  • ябълки - 1 бр. твърда
  • стафиди - 2 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • зехтин
  • ром - 1 с.л.
  • пълнозърнест хляб - 60 г натрошен
  • ябълков сок - 60 мл
  • бахар - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа сложете стафидите и ги залейте с рома. Оставете да се накиснат за 20-тина минути. Обелете и почистете ябълката от семките, нарежете я.

Загрейте тиган и сипете в него малко зехтин. Запържете ябълката и лука, сложете капак и пържете 5 минути на умерен огън, като разбърквате често.

Смесете канелата, бахара и захарта, изсипете сместа при пържените ябълки. Добавете стафидите и натрошения хляб при непрекъснато разбъркване. Разпределете плънката и напълнете бутчетата, завийте ги и закрепете с клечки страничните им ръбове.

Загрейте скарата на умерен огън. Намажете я с мазнина и сложете пилешките бутчета, като преди това ги намажете с ябълков сок.

След около 8 минути обърнете от другата страна, намажете с още ябълков сок и печете до пълна готовност.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: