Пълнени пилешки бутчета с ябълки и стафиди

Росица СтояноваРосица СтояноваНовак8715814098
05/06/2017
"Уникална комбинация от вкусове - истински празник за любителите на сочното месце "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа сложете стафидите и ги залейте с рома. Оставете да се накиснат за 20-тина минути. Обелете и почистете ябълката от семките, нарежете я.

Загрейте тиган и сипете в него малко зехтин. Запържете ябълката и лука, сложете капак и пържете 5 минути на умерен огън, като разбърквате често.

Смесете канелата, бахара и захарта, изсипете сместа при пържените ябълки. Добавете стафидите и натрошения хляб при непрекъснато разбъркване. Разпределете плънката и напълнете бутчетата, завийте ги и закрепете с клечки страничните им ръбове.

Загрейте скарата на умерен огън. Намажете я с мазнина и сложете пилешките бутчета, като преди това ги намажете с ябълков сок.

След около 8 минути обърнете от другата страна, намажете с още ябълков сок и печете до пълна готовност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар