ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми с варен бял сос

Зелеви сарми с варен бял сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k5k
18/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции1
"Заповядайте на гости! Приготвили сме зелеви сарми с варена застройка И да не забравите да донесете нещо за пиене"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязания на дребно лук се пържи.

Прибавя се каймата, разбърква се с лука и продължава да се пържи. Слагат се оризът, солта, черния пипер и нарязания на дребно магданоз.

С тази смес се правят сърмите, като предварително сме премахнали твърдата част от зелевите листа и се завиват сърмите.

Подреждат се в тенджера, заливат се с хладка вода и се варят на тих огън.

Готовите сарми се заливат със варен сос, приготвен от разбитите яйца, киселото мляко и брашното, запържено в малко мазнина.

Рейтинг

5 12
4 8
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: