Зелеви сарми с варен бял сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
18/05/2009
"Заповядайте на гости! Приготвили сме зелеви сарми с варена застройка И да не забравите да донесете нещо за пиене"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 281
  • Преглеждания за месеца1800
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязания на дребно лук се пържи.

Прибавя се каймата, разбърква се с лука и продължава да се пържи. Слагат се оризът, солта, черния пипер и нарязания на дребно магданоз.

С тази смес се правят сърмите, като предварително сме премахнали твърдата част от зелевите листа и се завиват сърмите.

Подреждат се в тенджера, заливат се с хладка вода и се варят на тих огън.

Готовите сарми се заливат със варен сос, приготвен от разбитите яйца, киселото мляко и брашното, запържено в малко мазнина.

Рейтинг

5 12
4 8
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#268088
Една рецепта няма обяснена като хората. Само копи и пейст и върви се оправяй. Спрете го по-добре този сайт или си го управлявайте както трябва.
0
0
Ваня Георгиева
Обичаме сарми и ги приготвяме често. В тази рецепта има разминаване пише джоджен,а в описанието магданоз. Но по принцип джоджен не ми се връзва със зеле, въпрос на вкус.
1
0
Цвети
Цвети
16.11.2013 20:31
тези продукти за 2 сърми ли са?Каймата не е ли много малко?
1
1