Лазаня с пиле и спанак

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
21/12/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 730
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо, а отделно бланширайте почистения спанак за 2-3 минути. Отцедете го добре и го нарежете.

За Бешамела запържете брашното в сгорещеното масло и разредете при непрекъснато бъркане с прясното мляко.

Объркайте така приготвения сос със спанака и нарязаните пилешки гърди. Овкусете се със сол, черен пипер, кимион, индийско орехче и червен пипер. Отделно запържете в малко зехтин скълцания ситно лук и го разбъркайте със соса.

В подходяща тава започнете да редувате пласт от кори за лазаня, пилешко-спаначена смес и настърган кашкавал/пармезан.

Най-отгоре завършете с кашкавал, може и малко сирене по желание, като поръсите обилно. Сложете лазанята с пиле и спанак да се пече в загряна на 160 градуса за около 25-30 минути.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар