Начин на приготвяне
Сварете пилешкото месо, а отделно бланширайте почистения спанак за 2-3 минути. Отцедете го добре и го нарежете.
За Бешамела запържете брашното в сгорещеното масло и разредете при непрекъснато бъркане с прясното мляко.
Объркайте така приготвения сос със спанака и нарязаните пилешки гърди. Овкусете се със сол, черен пипер, кимион, индийско орехче и червен пипер. Отделно запържете в малко зехтин скълцания ситно лук и го разбъркайте със соса.
В подходяща тава започнете да редувате пласт от кори за лазаня, пилешко-спаначена смес и настърган кашкавал/пармезан.
Най-отгоре завършете с кашкавал, може и малко сирене по желание, като поръсите обилно. Сложете лазанята с пиле и спанак да се пече в загряна на 160 градуса за около 25-30 минути.