Начин на приготвяне
Разбъркайте в купа брашното, бакпулвера, солта и содата и добавете последователно олиото и 3/4ч.ч. прясно мляко. Разбъркайте и замесете меко и гладко тесто върху кухненския плот.
Готовото тесто за кифли разточете на правоъгълник с размери около 30 на 15 см. Обилно намажете маслото върху тестото.
Отделно смесете захарта и канелата и поръсете равномерно върху маслото. Навийте на руло и го нарежете на парчета с дебели около 2 см.
Подредете отделните охлювчета в тава с хартия за печене и сложете да се пекат в загряна на 200 градуса фурна за около 20 минути.
Канелените кифли трябва да се надигнат и да добият приятен кафеникав загар.
По желание може да ги залеете с прясно мляко, след като са готови. Поднесете ги още топли.
Добър апетит с Канелени кифли охлювчета.