Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Канелени кифли охлювчета

Канелени кифли охлювчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Канелени кифли охлювчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Канелени кифли охлювчета - минимум 2 си взимаме в нашата чиния"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч. + 1 ч.ч. за сиропиране по желание
  • масло - 1 пакетче, меко
  • захар - 3/4ч.ч
  • канела - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в купа брашното, бакпулвера, солта и содата и добавете последователно олиото и 3/4ч.ч. прясно мляко. Разбъркайте и замесете меко и гладко тесто върху кухненския плот.

Готовото тесто за кифли разточете на правоъгълник с размери около 30 на 15 см. Обилно намажете маслото върху тестото.

Отделно смесете захарта и канелата и поръсете равномерно върху маслото. Навийте на руло и го нарежете на парчета с дебели около 2 см.

Подредете отделните охлювчета в тава с хартия за печене и сложете да се пекат в загряна на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Канелените кифли трябва да се надигнат и да добият приятен кафеникав загар.

По желание може да ги залеете с прясно мляко, след като са готови. Поднесете ги още топли.

Добър апетит с Канелени кифли охлювчета.

Рейтинг

4.1
54
44
33
20
10
Дай твоята оценка: