Къри пиле с лимон

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
15
7844
01/05/2017
"Божествен вкус, божествен аромат - две основателни причини веднага да опитате това пиле къри "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 314
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 750 гр. обезкостени, без кожа
  • бульон - 350 мл пилешки или зеленчуков
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • къри - 2 с.л. на прах
  • копър - пресен за поръсване
  • лимон - сокът от 1/2
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете нарязаните лук и чесън за минута-две.

Нарежете пилешкото на парченца и го добавете в тигана. Разбъркайте и след като си промени цвета, добавете брашното с кърито и отново бъркайте.

Долейте горещия бульон постепенно и оставете да ври до готовност на съставките.

Снемете от огъня и разбъркайте с киселото мляко и лимоновия сок.

Финално добавете копър.

Поднесете пилето с къри и лимон върху канапе от ориз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар