Варени гевречета

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Варени гевречета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
14
"Трябваше да са само за закуска, но ето, че вече цял ден нагъваме гевречета"

Необходими продукти

  • яйца - 1 брой
  • брашно - 600 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • вода - 1 ч.ч топла
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в част от водата и захарта. Това първата стъпка от рецептата за варени гевреци.

Щом се активизира, я добавете към пресятото брашно с останалата вода, солта, яйцето. Замесете тестото за варени гевреци и го оставете на топло да втаса.

От него се късат парчета, оформят се на фитили и се завиват на неголеми класически гевречета. Оставете ги отново да втасат.

Загрейте повечко вода на котлона в голяма тенджера. Пускайте гевреците във врящата вода за 1-2 минути.

След това ги подреждайте в намазнена тава сложете да се изпекат до зачервяване в умерено загряна фурна всички варени гевреци.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: