Чийзкейк с мед

ИларияИларияНовак1171205
11/05/2012
"Невероятно ароматна комбинация от хрупкав блат, мед, маскарпоне и ядки, в която ще се влюбите от първата хапка "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 069
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите или ги смелете в блендер и ги разбъркайте добре с бадемите и разтопеното масло. Разстелете блата, като го притискате с подмазнена форма с подвижни стени.

Сложете блата да се пече за 10 минути на 170 градуса. Извадете го и го оставете да изстине.

За крема разбийте Маскарпонето и добавете отцеденото кисело мляко, меда, настърганите лимонова и портокалова кора, лимоновия сок и накрая едно по едно яйцата.

Бийте, докато се получи хубави и пухкав гладък крем. Сипете го върху блата и сложете да се пече малко повече от час на 160 градуса.

Оставете изпечения чийзкейк с мед да изстине и го приберете в хладилника да стегне. След това го намажете с мед, поръсете с бадеми и орехи и поднесете.

Рейтинг

5 3
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар