Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите или ги смелете в блендер и ги разбъркайте добре с бадемите и разтопеното масло. Разстелете блата, като го притискате с подмазнена форма с подвижни стени.
Сложете блата да се пече за 10 минути на 170 градуса. Извадете го и го оставете да изстине.
За крема с кисело мляко разбийте Маскарпонето и добавете отцеденото кисело мляко, меда, настърганите лимонова и портокалова кора, лимоновия сок и накрая едно по едно яйцата.
Бийте, докато се получи хубави и пухкав гладък крем с маскарпоне. Сипете го върху блата и сложете да се пече малко повече от час на 160 градуса чийзкейка с крем.
Оставете изпечения чийзкейк с мед да изстине и го приберете в хладилника да стегне. След това го намажете с мед, поръсете с бадеми и орехи и поднесете.