Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени торти»Бисквитена торта с орехи и ром

Бисквитена торта с орехи и ром

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Бисквитена торта с орехи и ром2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Обичате биствитените торти, но ви омръзнаха вече? Опитайте и нашето предложение за бисквитена торта с орехи и ром"

Необходими продукти

  • бисквити - 4х140 г обикновени
  • масло - 300 г краве
  • пудра захар - 250 г
  • какао на прах - 50 г
  • орехи - 250 г натрошени
  • прясно мляко - 150 мл
  • ром - 1 - 2 с.л.
  • шоколад - настърган за украсата
  • масло - 80 г
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на малки парченца. В съд на водна баня на котлона разтопете маслото и го разбъркайте с какаото, захарта и рома. Бъркайте, до получаване на разкошен какаов крем.

В съд поръсете бисквитите с прясното мляко и ги объркайте с орехите. Сипете отгоре всички крем и объркайте внимателно.

Сипете сместа в правоъгълна неголяма форма и загладете отгоре. Разтопете 80 г масло, снемете от котлона и объркайте с пудрата захар. Намажете приготвената бисквитена торта отгоре с тънък филм от този захарен крем.

Поръсете с настърган шоколад и сложете в хладилника за няколко часа. По желание може да направите допълнителна украса на бисквитената торта с крем. Оставете тортата за 10 минути на стайна температура преди да поднесете.

Чудна торта с орехи!

Ако искате да изненадате всички у дома, не мислете много, а пригответе Бисквитена торта с орехи и ром.

Рейтинг

4.2
53
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Милена
Милена
Няма ли да стане много суха?
23.11.2013 19:48