Бисквитена торта с орехи и ром

ВаленаВаленаНовак
10/05/2012
"Обичате биствитените торти, но ви омръзнаха вече? Опитайте и нашето предложение за бисквитена торта с орехи и ром "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 932
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на малки парченца. В съд на водна баня на колтлона разтопете маслото и го разбъркайте с какаото, захарта и рома. Бъркайте, до получаване на гладък крем.

В съд поръсете бисквитите с прясното мляко и ги объркайте с орехите. Сипете отгоре всички крем и объркайте внимателно.

Сипете сместа в правоъгълна неголяма форма и загладете отгоре. Разтопете 80 г масло, снемете от котлона и объркайте с пудрата захар. Намажете тортата отгоре с тънък филм от този захарен крем.

Поръсете с настърган шоколад и сложете в хладилника за няколко часа. По желание може да направите допълнителна украса. Оставете тортата за 10 минути на стайна температура преди да поднесете.

Рейтинг

5 3
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Милена
Милена
23.11.2013 19:48
Няма ли да стане много суха?
0
0