Ezine.bg»Рецепти»Салати»Великденска салата с фаршировани яйца и рози от репички

Великденска салата с фаршировани яйца и рози от репички

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
29656261k
Великденска салата с фаршировани яйца и рози от репички
Снимка: Dora Grozeva
1 / 2
16/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Първо се чукате с яйцата, а след това приготвяте салата ... и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • зелени салати - 3 бр.
  • за розите от репички
  • репички - 2 връзки
  • оцет
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата твърдо. Разрежете ги на половинки, извадете жълтъците.

Разбийте маслото на пяна, овкусете с подправки и добавете жълтъците. С така приготвената смес напълнете половинките белтъци.

Зелената салата почистете, нарежете ситно или накъсайте. Овкусете я със сол, оцет и олио и разпределете в чинии. Отгоре аранжирайте с фаршированите яйца.

За розите от репички, първо ги измийте и след това внимателно нарежете всяка на листенца, които трябва да останат прикрепени към самата репичка. Пуснете ги в съд с вода и изчакайте да цъфнат.

Извадете ги от водата и ги отцедете, овкусете ги с малко подправки, сол и оцет и направете с тях украса на зелената салата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: