Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Вкусни панирани сиренца

Вкусни панирани сиренца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Вкусни панирани сиренца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Доказано е, че калориите в бирата противодействат на мазнините от пърженето, затова може спокойно да пиете бира и да хапвате панирани сиренца"

Необходими продукти

  • сирене - количество по желание
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 1 ч.ч.
  • нишесте - 1/2 ч.ч.
  • бира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете твърдо сирене, по възможност по-безсолно. Потопете го за 1 час в ледена вода, като непрекъснато поддържате водата ледена.

След това отцедете и го нарежете на кубчета около 1, 5 см големина. Оваляйте сиренцата в малко брашно, за да поеме излишната мазнина.

Отделете белтъка от жълтъка и го разбийте на сняг със щипка сол.

Разбийте жълтъка, добавете брашното и нишестето и доливайте бира, докато получите гъстотата на кексово тесто. След това объркайте внимателно с белтъка.

Всяко сиренце потопете в панировката и пускайте да се пържи в повечко сгорещена мазнина в тиган или фритюрник.

Готовите панирани сиренца може да поднесете с домашно сладко от горски плодове.

Вкусни панирани сиренца!

Рейтинг

4.2
57
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентина Печева
Валентина Печева
Аз правя този тип панировка, казва се "патафри", но снимката , която сте сложили...резултатът не е такъв....
08.09.2013 20:55