Начин на приготвяне
Изберете твърдо сирене, по възможност по-безсолно. Потопете го за 1 час в ледена вода, като непрекъснато поддържате водата ледена.
След това отцедете и го нарежете на кубчета около 1, 5 см големина. Оваляйте сиренцата в малко брашно, за да поеме излишната мазнина.
Отделете белтъка от жълтъка и го разбийте на сняг със щипка сол.
Разбийте жълтъка, добавете брашното и нишестето и доливайте бира, докато получите гъстотата на кексово тесто. След това объркайте внимателно с белтъка.
Всяко сиренце потопете в панировката и пускайте да се пържи в повечко сгорещена мазнина в тиган или фритюрник.
Готовите панирани сиренца може да поднесете с домашно сладко от горски плодове.
Вкусни панирани сиренца!
Коментари