Вкусни панирани сиренца

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
27/12/2019
"Доказано е, че калориите в бирата противодействат на мазнините от пърженето, затова може спокойно да пиете бира и да хапвате панирани сиренца "
Приготвяне80 мин.
Готвене10 мин.
Общо90 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 407
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете твърдо сирене, по възможност по-безсолно. Потопете го за 1 час в ледена вода, като непрекъснато поддържате водата ледена.

След това отцедете и го нарежете на кубчета около 1, 5 см големина. Оваляйте сиренцата в малко брашно, за да поеме излишната мазнина.

Отделете белтъка от жълтъка и го разбийте на сняг със щипка сол.

Разбийте жълтъка, добавете брашното и нишестето и доливайте бира, докато получите гъстотата на кексово тесто. След това объркайте внимателно с белтъка.

Всяко сиренце потопете в панировката и пускайте да се пържи в повечко сгорещена мазнина в тиган или фритюрник.

Готовите панирани сиренца може да поднесете с домашно сладко от горски плодове.

Вкусни панирани сиренца!

Рейтинг

5 7
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Валентина Печева
Валентина Печева
08.09.2013 20:55
Аз правя този тип панировка, казва се "патафри", но снимката , която сте сложили...резултатът не е такъв....
0
0