Прясно зеле в гювеч

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
351
292
08/04/2017
"Магически вкусно прясно зеле, приготвено в глинен гювеч "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 418
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелката от външните листа, махнете кочана и нарежете зелето на фини ивички. Претрийте ги, за да омекнат добре. Нарежете на кръгчета моркова, обелете и настържете доматите.

Смесете зеленчуците, посолете и ги разбъркайте. Прехвърлете сместа в гювеч, поръсете с черен и червен пипер, сипете магданоз и пак разбъркайте.

Полейте с олиото и чаена чаша вода, боднете лютата чушка и сложете капака на гювеча. Печете във фурната на 200 градуса докато ястието остане на мазнина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар