Кюфтета с моркови и нахут

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
311
288
04/04/2017
"Сочни вегетариански кютенца с уникален аромат и още по-завладяващ вкус - хапвайте с апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 641
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте морковите, почистете и ги настържете на едро. Оставете ги настрана. Обелете и счукайте скилидката чесън. Подсушете измития кориандър и нарежете на ситно количество, достатъчно за 6 с.л.

Отцедете нахута и го измийте, след това го сложете в блендер и пасирайте заедно с кориандъра, чесъна и останалите подправки.

Пасирайте на едро, добавете морковите, брашното и яйцето и пасирайте докато съставките се смесят, но все пак не бива да се накълцват на много ситно.

Загрейте мазнината за пържене в тиган и разделете сместа на 8 кюфтета. Изпържете ги и поднесете с питки и салата по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар