Пилешко ризото

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
21/10/2011
"Странно ли е, че една от най-дълготрайните връзки в живота ни е именно с пилешкото ризото?"
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 985
  • Преглеждания за месеца305
  • Преглеждания за седмицата100
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ризото

Начин на приготвяне

Запържват се месото, гъбите, а царевицата, броколите и морковите се задушават. Добавя се измития и отцеден ориз. Разбърква се и се започва да се долива топла вода на порции. След като оризът попие - се долива нова порция. Вари се до омекване на ориза, като трябва да добавите около 3-4 ч.ч. вода.

Готовото ризото се запарва под капак за 10-15 минути или се поднася веднага с настърган пармезан и малко магданоз

Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.
15.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

Голям кръгъл гевгир за удобно измиване на продуктите и изцеждане на излишната вода. Паста, зеленчуци и какво ли още. Готвенето е забавно с подходящите съдове, а този гевгир определено е такъв.

Рейтинг

5 8
4 7
3 5
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
елина
елина
27.02.2013 22:35
За да ви стане наистина добро ризото,ориза трябва да е басмати,с него става много бързо и много вкусно,а гъбите най-добре да са от кафявите(манатарка,сърнела или печурка)и то пресни не консерва....И другото важно,само зехтин за мазнина!
0
1
Калина
Калина
27.02.2013 20:18
Става.Но не е чак толкова като ризото.Може би вместо броколи и магданоз грах и малко чесън на прах за аромат.
0
0
илиян
илиян
15.02.2012 12:00
класика,но вместо броколи се слага грах!
0
0