Лесна баклава

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
261
50
806
17/04/2012
"Баклава, която ще искате да излапате на един дъх "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 441
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите на 2 части. Корите от двете части намажете с разтопено масло. Върху всяка поръсете с част от разбърканите с канелата орехи и ги завийте на рула.

Всяко руло нарежете на еднакви колелца и ги подреждайте в намазнена тава. Залейте ги с масло и сложете да се пекат за около 1 час на 180 градуса загряна фурна. След това оставете да се охлади и изстиналата баклава залейте с горещия сироп.

Направете захарен сироп от захарта, 4 ч.ч. вода, които кипват за няколко минути, снемат се от котлона и се разбърква с ванилията и лимоновия сок.

Рейтинг

5 9
4 5
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
EMISRA
EMISRA
21.06.2013 10:40
Голяма е врътня! Има и по-лесни рецепти! Но сигурно е вкусна!
1
1
Тони
Тони
20.06.2013 18:07
Така направената баклава е превъзходна!
0
0