Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Дунавска салата в буркани

Дунавска салата в буркани

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Дунавска салата в буркани
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
18/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
"Дунавска салата не отказваме нито зиме, нито лете. Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 кг
  • чушки - 1 кг, червени
  • моркови - 1 кг
  • зелени домати - 1 кг
  • целина - 1 бр., глава и листа
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 15 зърна
  • оцет - 700 мл
  • захар - 500 г
  • олио - 200 мл
  • сол - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд слагаме захарта, солта, олиото и оцета и бъркаме, докато се разтворят.

Измитите, почистени и нарязани на дребно зеленчуци се заливат с получената марината и стоят на хладно за 1 нощ.

Прехвърляме зеленчуците в буркани, разпределяме зърната черен пипер и наситнения магданоз.

Заливаме с маринатата и затваряме бурканите.

Стерилизираме бурканите за 15 минути след завиране на водата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: