ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Торта с корнфлейкс и маскарпоне

Торта с корнфлейкс и маскарпоне

EfrosiaEfrosia
Джедай
5071k113k
Торта с корнфлейкс и маскарпоне
13/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10-12 парчета
"Невероятно е какво може да направи един вдъхновен кулинар само с малко корнфлейкс, маскарпоне, плодове и вдъхновение! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • корнфлейкс - 450 г шоколадов
  • масло - 125 г краве
  • сметана - 50 мл течна
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч
  • овесени ядки - 3 ч.ч. фини или мюсли
  • маскарпоне - 400 г
  • сметана - 200 г заквасена
  • кисело мляко - 2 кофичка високопроцентно
  • ванилия - 1 прахче
  • плодове - 700 г по избор, почистени и нарязани + за украса
  • стафиди - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте кравето масло с 1/2 ч.ч. захар и добавете течната сметана при непрекъснато разбиване. Сипете едро смления шоколадов корнфлейкс и разбъркайте добре. Разстелете сместа по дъното на намаслена форма с откопаващи се страни и сложете в хладилник да стегне.

Разбийте Маскарпонето с 1 ч.ч. захар докато се получи гладък крем и добавете при непрекъснато разбиване заквасената сметана, киселото мляко и ванилията. Накрая бъркайте с бъркалка до хомогенизиране и сипете 2/3 сместа върху блата във формата.

Отгоре подредете половината от плодовете. Над тях разпределете овесените ядки или мюсли, стафидите, останалата 1/3 от крема и пак подредете плодове, поръсете с останалия корнфлейкса или направете украса по желание. Приберете формата за няколко часа в хладилник, а най-добре за 1 нощ.

След това внимателно освободете от формата и поднесете, нарязан на парчета.

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: