Торта с корнфлейкс и маскарпоне

Dark AngelDark AngelНовак
13/04/2012
"Невероятно е какво може да направи един вдъхновен кулинар само с малко корнфлейкс, маскарпоне, плодове и вдъхновение! Да ви е сладко!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 732
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте кравето масло с 1/2 ч.ч. захар и добавете течната сметана при непрекъснато разбиване. Сипете едро смления шоколадов корнфлейкс и разбъркайте добре. Разстелете сместа по дъното на намаслена форма с откопаващи се страни и сложете в хладилник да стегне.

Разбийте Маскарпонето с 1 ч.ч. захар докато се получи гладък крем и добавете при непрекъснато разбиване заквасената сметана, киселото мляко и ванилията. Накрая бъркайте с бъркалка до хомогенизиране и сипете 2/3 сместа върху блата във формата.

Отгоре подредете половината от плодовете. Над тях разпределете овесените ядки или мюсли, стафидите, останалата 1/3 от крема и пак подредете плодове, поръсете с останалия корнфлейкса или направете украса по желание. Приберете формата за няколко часа в хладилник, а най-добре за 1 нощ.

След това внимателно освободете от формата и поднесете, нарязан на парчета.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар