Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювечета»Телешки джолан в гърне с вино

Телешки джолан в гърне с вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Телешки джолан в гърне с вино
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.
Порции
4
"Слагате телешкото в гювеча и го забравяте във фурната за няколко часа - ето така се прави перфектното телешко джоланче"

Необходими продукти

  • телешки джолан - 800 г
  • лук - 1 глава
  • лук - 10 - 12 бр. малки лукчета
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 100 мл консервирани
  • целина - 1 резен
  • червено вино - 400 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • брашно - за овалване
  • черен пипер - млян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме брашното за овалване със сол, черен и червен пипер и овалваме парчетата месо. Сгорещяваме част от олиото и в него запечатваме месото.

Прехвърляме в гювеч и прибавяме наситнената глава лук, обелените малки лукчета, наситнените моркови, чушка, чесън и целина.

Прибавяме виното, доматите и подправките, разбъркваме.

Печем в студена фурна на 180 градуса за около 4-5 часа. Сервираме с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: