Начин на приготвяне
За тестото:
В тенджера на котлона слагаме водата да загрее и прибавяме маслото, захарта и солта, след като се разтопят, прибавяме брашното и разбъркваме много добре с дървена лъжица и намаляваме котлона на средна степен.
Добавяме едно по едно яйцата и след всяко яйце разбиваме сместа с миксер. Охлаждаме тестото.
С помощта на лъжици или шприц оформяме малки топчета от тестото, които подреждаме в тава, застлана с хартия за печене.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. Вадим и охлаждаме.
За крема:
Слагаме на котлона млякото, захарта, брашното, яйцето, ванилията и маслото и бъркаме в телена бъркалка, докато заври и започне да се сгъстява.
Охлаждаме крема и го шприцоваме във всеки един профитерол.
За соса:
Слагаме прясното мляко и захарта на котлона и оставяме да се разтопи, прибавяме брашното и изчакваме да заври.
Добавяме какаото и шоколада и след като се разтопи шоколадът, сваляме от котлона, охлаждаме и заливаме готовите профитероли със соса.