Начин на приготвяне
Разбъркваме маята заедно със захарта и 2 с.л. брашно и ги заливаме със затопленото прясно мляко. Оставяме да шупне за 10 минути. Прибавяме олиото, 3 яйца и 1 белтък, солта и пресятото брашно.
Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за 1 час, докато удвои обема си на топло и покрито с кърпа. Разделяме тестото на две или три топки.
Всяка копка разточваме на набрашнен плот на тънка кора и я намазваме обилно с размекнатото масло. Завиваме на руло, което изтъняваме с усукване.
Режем го на парчета с дължина около 2-3 см и ги редим с разреза нагоре в тава застлана с хартия за печене. Оставяме отново да втаса.
Намазваме погачата с разбития с малко олио жълтък и поръсваме със семената. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.