Пърженица със спанак

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
05/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 479
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 3 стръка зелен
  • спанак - 500 г
  • лапад - 200 г, може и киселец или коприва
  • маруля - 7 - 8 листа
  • яйца - 5 броя
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер - млян, по желание
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • орехи - 1/3 ч.ч. нарязани, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленолистни. Загрейте мазнина в тиган и запържете накълцания лук.

Щом се позапържи, добавете всички нарязани зелении - спанака, лапада, а ако използвате коприва, попарете я предварително и я отцедете.

Щом спанакът и лападът се запържат, добавете сол и черен пипер на вкус. Добавете предварително разбитите яйца, разбърквайте за кратко и снемете от котлона пърженицата.

Добавете накълцаната маруля и магданоза. По желание объркайте с нарязани орехи и поднесете пърженицата със спанак топла.

Поднесете вкусното селско ястие с пухкав селски хляб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар