Пържени ябълки с канела

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
446
375
22/02/2017
"Страхотен десерт - уникално вкусен и толкова ароматен, че не можем да спрем да го ядем "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 852
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ябълки - 2 бр.
  • газирана вода - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • царевично олио - за пържене
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в тиган и го загрейте. Разбийте на пяна яйцето с щипка сол, добавете водата и брашното.

Смесете захарта с канелата в отделна чинийка. Обелете ябълките и махнете сърцевината им, нарежете ги на пръстенчета. Потапяйте с вилица всяка ябълка в тестото и пържете до златисто.

Отцеждайте ги върху кухненска хартия и поднесете топли, поръсени с направената канелена захар.

Дълбок тиган с каменно покритие 22 см.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 22 см.
19.00 лв.
14.63 лв.
Виж ››

От тиган с каменно покритие се нуждае всеки котлон - не го лишавайте от възможността да приготви вкусни гозби за вас и вашето семейство. Дълбок, голям, с удобна топлоизолираща дръжка. Тиганът е с незалепващо покритие и насърчава здравословното хранене.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар