Пържени ябълки с канела

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714043
22/02/2017
"Страхотен десерт - уникално вкусен и толкова ароматен, че не можем да спрем да го ядем "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 501
  • Преглеждания за месеца1396
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки - 2 бр.
  • газирана вода - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • царевично олио - за пържене
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в тиган и го загрейте. Разбийте на пяна яйцето с щипка сол, добавете водата и брашното.

Смесете захарта с канелата в отделна чинийка. Обелете ябълките и махнете сърцевината им, нарежете ги на пръстенчета. Потапяйте с вилица всяка ябълка в тестото и пържете до златисто.

Отцеждайте ги върху кухненска хартия и поднесете топли, поръсени с направената канелена захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар