Печен заек с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
598
2k
31
2k
Печен заек с картофи
31/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви130 мин.
Общо160 мин.
Порции7-8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре заека и го сложете да се кисне за 24 часа в равни части вода и оцет. След това го отцедете и го шпиковайте с парченца бекон.

Сипете мазнината в тавата за печене и подредете нарязания на кръгчета лук. Добавете зърната черен пипер и карамфил и сложете заека.

Полейте го с чаша бяло вино и го намажете с малко масло. Поръсете с малко розмарин. Сложете фолио и пъхнете да се пече за около 1 час в умерено загряна фурна.

След това извадете фолиото и подредете предварително почистените и нарязани картофи.

Добавете сол, черен пипер, при нужда долейте малко вода и върнете във фурната да се пече до омекване на картофите.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: