Обикновен кейк със сладко без яйца

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
31/03/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 043
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сладко - 2 бурканчета (250 г) конфитюр по избор (2 различни вида)
  • масло - 1/2 ч.ч. или олио
  • брашно - 3 ч.ч.
  • пудра захар - 2 с.л. за поръсване
  • канела - 1 ч.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете добре содата в киселото мляко и го разбийте със захарта.

При непрекъснато разбиване добавете 2 вида сладко или мармалад, разбитото масло или олио и накрая постепенно брашното.

Сипете кексовата смес в намазнена и набрашнена тавичка и сложете да се изпече в умерено загрята предварително фурна.

Готовия кейк със сладко се поръсва с пудра захар и канела.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар