ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия на фурна с марината и подправки

Скумрия на фурна с марината и подправки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k324k
Скумрия на фурна с марината и подправки
30/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Ако сте в настроение за риба, ви предлагаме тази скумрия на фурна с чудесна марината"

Необходими Продукти

  • скумрия - 4 броя
  • зехтин - 5 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 100 мл бяло
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • дафинов лист - 2 броя
  • лук - 3 стръка пресен
  • чесън - 3 скилидки пресован
  • магданоз - 1/2 връзка скълцан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете скумрията, като цепнете през корема. По желание може да я филетирате, но може и да я оставите цяла.

Натрийте рибите от вътре и вън със сол и черен пипер. Подредете рибите в намазнена тава.

Разбъркайте с тел в купа зехтина, оцета, лимоновия сок, виното с накълцания лук и пресования чесън.

Добавете към маринатата накълцания магданоз, сол, черен пипер на вкус и дафиновите листа.

Залейте маринатата върху скумрията и разтърсете леко тавичката, за да проникне сосът равномерно. Оставете да се маринова за 1 час на хладно.

След това пъхнете тавата в умерено загряна фурна - на около 180 градуса и изпечете до готовност.

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: