Бишкотена торта с крем Кафе

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Бишкотена торта с крем Кафе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
"Когато чуете торта, забравете за подробностите - тях ще ги усетите с небцето си"

Необходими продукти

  • бишкоти - 1 голям пакет
  • прясно мляко - за потапяне на бишкотите
  • нескафе - 1 ч.л. за прясното мляко
  • за крема
  • масло - 150 г
  • кафе - 1 ч.ч. сварено шварц или еспресо + 1 ч.л. нес
  • захар - 1 ч.ч. + 2 - 3 с.л. пудра
  • яйца - 4 броя
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - около 800 мл
  • за поръсване
  • кафе - 1 - 2 с.л. мока
  • какао - 1 с.л. натурално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем и при непрекъснато биене добавете жълтъците на яйцата един по един, както и 2-3 с.л. брашно.

Отделно сложете шварц- и нескафето с прясното мляко и кристалната захар да кипне. Снемете от котлона и добавете сместа с жълтъците и брашното при непрекъснато разбиване. Върнете на котлона и бъркайте, докато се сгъсти.

Отделно разбийте белтъците на пухкав крем и ги разбъркайте внимателно накрая към вече охладения крем с кафето.

В тавичка намажете малко от крема на дъното и стените. Потапяйте всяка бишкота с смес от прясно мляко и 1 ч.л. нескафе.

Подреждайте ред бишкоти, крем и така до изчерпване. Отгоре завършете с крем обилно поръсете с 1 с.л. мока кафе и 1 с.л. какао.

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: