Начин на приготвяне
Телешкото филе на пържоли се намазва с разтопено масло и се оставя да престои за поне 30 минути.
Гъбите се почистват, ако са много големи се нарязват и се слагат да се посварят в подсолена вода.
Отделно в 3 с.л. масло запържете 2 равни с.л. брашно в три лъжици масло. Започнете да доливате от гъбения бульон по малко при непрекъснато бъркане и разредете до умерено гъст сос. Към соса добавете сварените и отцедени гъби и го овкусете със сол и черен пипер.
Оставете соса да къкри за около 5 минути и свалете от котлона.
Разбийте яйцето с млякото. В тиган загрейте малко олио, потапяйте филиите в млечно яйчната смес и изпържете хляба.
В същия тиган сложете да се изпържат и посолените и поръсени с черен пипер телешки пържоли.
В голяма чиния се слагат изпържените филии, върху всяка по една пържола и отгоре се залива със соса. Филе Миньон се поднася топло.
Коментари